Köpa bil online

Har du funderingar på att köpa en bil online? Precis som att köpa bil från en fysisk bilhandel finns det några saker som kan vara bra att tänka på.

Att köpa bil online kan vara ett bekvämt och kostnadseffektivt sätt att införskaffa ny eller begagnad bil. Några av de största fördelarna med att köpa bil online är att man i lugn och ro kan kika runt, jämföra priser på olika sajter, samla på sig information om bilen som man är intresserad av. Man kan också få bilen levererad hem till dörren, vilket är en oerhörd fördel om man hittar en bil som man gillar. Men som kanske står på en ort där man inte har möjlighet att faktiskt titta på bilen.

Många av de digitala plattformar som idag finns för att köpa bil online erbjuder även väldigt bekväma tjänster, antingen att de ingår vid köpet eller att man kan lägga till som tillval. Några av dessa tjänster kan vara hemleverans, försäkringar, garantier osv.

Här kommer några tips för att köpa bil säkert på nätet

1: Se till att göra research på den plattform som du väljer att beställa bilen ifrån. Läs recensioner och se tidigare kunders omdömen.

2: Verifiera bilens skick. Kolla noga på bilder och eventuellt de tillhörande dokument som finns från en besiktning eller genomgång av bilen för att veta om det finns saker du bör känna till innan du beställer.

3: Om möjligt, be en mekaniker gå igenom bilen för att komma med ett utlåtande om bilens skick, och om det finns eventuella fel eller brister som du behöver känna till.

4: Säkerställ att tjänsten du vill beställa bilen ifrån använder sig av säkra betalningslösningar. Ett exempel är att överföringen ligger på ett klientmedelskonto tills att du har godkänt bilen. Eller att bilen läggs upp hos någon leverantör av finansieringslösningar.

Vi på CARJOY har ett samarbete med Carswipe, som erbjuder just trygga bilaffärer på nätet. Med Bankid legitimerar man sig, både som säljare och köpare för att skapa transparens och trygghet. När du köper eller säljer bil ingår dessutom många andra bekväma tjänster så som försäkring, garanti, hemleverans, digitala ägarbyten.

Om du går i tankar på att köpa bil eller sälja bil, så kan vi varmt rekommendera Carswipe.

kopa-bil-online

Recommended Posts

10% Rabatt

Anslut dig till vårt nyhetsbrev för att få 10% rabatt på din bokning. 

Boka service hem