Serviceavtal på begagnad bil?

Vad ingår egentligen i ett serviceavtal och kan man teckna ett serviceavtal på en begagnad bil?

Idag när du köper ny bil så får du ofta frågan om du är intresserad att lägga till ett serviceavtal på bilen. Att ha ett serviceavtal är många gånger ett väldigt bekvämt sätt att få koll på utgifterna kopplade till bilägandet. Man fördelar helt enkelt kostnaderna för serviceunderhållet på månadsbasis, istället för att få en chock när det är dags för service.

Vad ingår i ett serviceavtal?

I ett vanligt serviceavtal så ingår service enligt tillverkarens serviceplan. Där ingår även intervalltillägg så som bränslefilter, luftfilter, kupéfilter, kamrem, tändstift. Kostnaden/månad räknas oftast fram baserat på den årliga körsträckan och den aktuella mätarställningen på bilen.

Teckna avtal på begagnad bil?

Det finns idag flera aktörer som erbjuder möjligheten att teckna avtal på en begagnad bil och oftast är det 24-36 månader som man behöver teckna. Det kan vara en fördel att teckna längre perioder, då man inte påverkas av prisjusteringar. Utan har ett tryggt och fast pris en längre tid. Men ibland förändras saker och ting och man vill komma ur ett avtal. Då kan det vara ganska skönt med en lägre period.

Vi på CARJOY erbjuder just serviceavtal på begagnade bilar. Vi vill även göra saker lite annorlunda. Så vi har tagit fram en prenumeration som förutom det som alltid ingår i ett serviceavtal, även innehåller sånt som vi också skulle vilja se. T.ex så har vi bakat in hjulskifte två gånger för att man inte skall behöva tänka på den biten när vinter/sommar närmar sig. Vi har även lagt till en gratis felsökning på plats om det är något som händer med bilen som behöver ses över.

Hur mycket kostar ett serviceavtal?

Kostnaden på serviceavtalet räknas som nämnt ovan ut beroende på hur långt bilen har gått och din uppskattade årliga körsträcka. Detta gör att månadskostnaden kan bli ganska hög, om en större service infaller under avtalsperioden. Hos många aktörer kan du också välja tilläggstjänster och också påverkar månadskostnaden. Det kan vara tjänster som däckförvaring, service på andra anläggningar osv. Men någonstans mellan 400-600kr i månaden är ett ganska vanlig spann för ett serviceavtal.

Behöver du hjälp med annat?

Vi erbjuder service och reparation på plats och med våra fullutrustade servicefordon och kompetenta tekniker så hjälper vi dig med bilen på en plats som passar dig.

  • Bromsbyten
  • Felsökning
  • Service
  • Batteribyten
  • och mycket mer

Recommended Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10% Rabatt

Anslut dig till vårt nyhetsbrev för att få 10% rabatt på din bokning. 

Boka service hem