Vad kostar en bilservice?

Nästan alla som kör bil vet att den måste servas regelbundet, men det är kanske inte många som vet varför. Att serva ditt fordon kan spara mycket pengar och tid i det långa loppet.

Regelbunden service håller inte bara din bil i bra skick, utan sparar också pengar på lång sikt eftersom risken för oväntade problem minskar och bränslekostnaderna blir lägre.

Bilar som används flitigt utsätts för mycket slitage och är därför extra viktigt att man tar hand om.

Men det är inte bara bilar som rullar mycket som behöver skötas om, många delar och vätskor behöver bytas oavsett om bilen står stilla under en längre tid eller om bilen används, exempel kan vara att vissa vätskor blir dåliga med tiden och remmar tenderar att torka ut.

Att lämna in sin bil på service är för många en huvudvärk, Osäkerheten om vad kalaset kommer att gå på, såväl som logistiken som kommer med att stå utan bil.

Vi har jämfört priser på olika verkstäder och sett att det kan skilja flera tusenlappar på att serva bilen.

Här kommer en liten prisjämförelse på hur mycket det kan skilja.

Prisjämförelse

Service Volvo V70- Årsmodell 2014
27.000 Mil

Följande punkter ingår i arbetet
– Byte av oljefilter
– Byte av kupéfilter
– Byte av luftfilter
– Motorolja (5,9 L)
– Byte tillbehörsrem
– Tillsyn av kontrollpunkter

Auktoriserad Volvoverkstad

När vi kollade med en auktoriserad verkstad så var servicen mindre omfattande än vad vi erbjuder. Vi har därför valt att lägga till samtliga moment enligt serviceschemat för att göra servicen komplett.

Priset vi fick på detta landade på 6559:-

Märkesoberoende

Den märkesoberoende verkstaden skulle enligt mätarställningen göra servicen enligt ovanstående punkter, priset vi fick här var betydligt lägre än på den auktoriserade verkstaden

Priset vi fick på detta landade på 5070:-

CARJOY

Vi använder oss av samma tjänster som den märkesoberoende verkstaden och fick därför fram samma typ av service utifrån miltalen på bilen. Delarna vi arbetar med kommer från samma leverantör som den märkesoberoende. Då Carjoy har betydligt lägre overheadkostnader och inte har en lokal serviceverkstad innebär det att vi kan hålla ett lägre pris, även om vi faktiskt t.om kommer hem till dig och utför arbetet.

Pris hos CARJOY 4433:-

Recommended Posts

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

10% Rabatt

Anslut dig till vårt nyhetsbrev för att få 10% rabatt på din bokning. 

Boka service hem